Ιστορική η απόφαση του δικαστηρίου, λένε οι εργαζόμενοι του μετρό

Nov 20th, 2012

Voria.gr, 20.11.2012

Πώς σχολιάζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που έκρινε νόμιμη την απεργία τους

Ημερομηνία σταθμό χαρακτηρίζουν τη σημερινή οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως σημειώνουν, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, που έκρινε νόμιμη την απεργία τους, εξέδωσε μια ιστορική απόφαση που χαράζει νέους δρόμους στους αγώνες των εργαζομένων για την αξιοπρεπή διαβίωση τους.

«Ένας αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην Πέμπτη εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων και αντιμετωπίστηκε με αγωγές και δικαστικές διαμάχες από τους υπεύθυνους του έργου, κατέληξε στην πλήρη δικαίωση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, παρά την οικονομική και κοινωνική δυσκολία ενός τέτοιου αγώνα, παρέμειναν ενωμένοι και με συντριπτική πλειοψηφία δεν υποχώρησαν ούτε στιγμή. «Δεν υποχώρησαν ούτε κάτω από τις απειλές που δέχτηκαν, ούτε από τις απεργοσπαστικές ενέργειες των υπευθύνων του έργου κι ούτε όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη λάσπη που δέχτηκαν από τις ανακοινώσεις της Αττικό Μετρό ΑΕ. Παρέμειναν πιστοί στον αγώνα συμπαραστεκόμενοι στους 30 επαναπροσληφθέντες εργατοτεχνίτες, που κλήθηκαν να εργαστούν με το εξευτιλιστικό ποσό των 460 ευρώ», αναφέρουν.

«Στις δικαστικές διαμάχες που ακολούθησαν, παρέστησαν με αξιοπρέπεια, ζητώντας το αυτονόητο. Αξιοπρεπής μισθούς, ίσους για όλους τους εργαζόμενους», τονίζουν, ενώ συμπληρώνουν: «Η δικηγόρος του σωματείου, Άννα Ευθυμίου, ανέλαβε το δύσκολο έργο να εκπροσωπήσει ως νομικός την υπεράσπιση του αιτήματος των εργαζομένων. Μαζί με την αμέριστη συμπαράσταση και παρουσία του ίδιου του προέδρου του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και του δικηγόρου του ΕΚΘ Ηλία Σαρακενίδη, όλοι μαζί καταφέραμε να φτάσουμε σε μια μεγάλη νίκη για όλους τους εργαζόμενους».

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με σθένος κάθε δίκαιο αίτημα μας και περιμένουμε πως η απόφαση αυτή θα αποτελέσει ορόσημο για όλους τους εργαζόμενους, να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια σε κάθε μέτρο που υποβαθμίζει τους όρους και τις συνθήκες εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

No comments yet.