Ιταλοί αξιωματούχοι στο μετρό

Αγγελιοφόρος, 31.05.2012

Αξιωματούχοι του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών επισκέφτηκαν την περασμένη Τρίτη τα εργοτάξια του μετρό της Θεσσαλονίκης, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στον «Ευκλείδη» και την «Ανάληψη». Συγκεκριμένα, τα έργα επισκέφτηκαν ο γενικός ελεγκτής του ιταλικού υπουργείου, Francesco Puccio, και ο εκτελεστικός εκπρόσωπος του υπουργείου, Paolo Traversi, συνοδευόμενοι από τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη, Χρήστο Σαραντόπουλο (φωτογραφία).

Την ιταλική αντιπροσωπεία ενημέρωσε για την πρόοδο των έργων αλλά και για το σχεδιασμό ανάπτυξης δικτύου μετρό στην πόλη ο διευθυντής μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Εξάλλου, τις προηγούμενες μέρες, τα έργα επισκέφτηκαν, στο πλαίσιο μορφωτικής επίσκεψης στην Ελλάδα, 49 μεταπτυχιακοί φοιτητές (Msc) του προγράμματος Εδαφομηχανικής, Γεωτεχνικής Σεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Γεωλογίας του Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Οι φοιτητές, που συνοδεύονταν από καθηγητές, επισκέφτηκαν το σταθμό «Ευκλείδης», όπου ενημερώθηκαν για τη μεθοδολογία κατασκευής των σταθμών του μετρό Θεσσαλονίκης, τη λειτουργία των μετροπόντικων, όπως και για τη διαδικασία αξιολόγησης και παρακολούθησης των κτιρίων, για την προστασία τους κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

Share/Bookmark
Leave a Comment