Καθυστερούν οι εργασίες στο μετρό λόγω απεργίας

Nov 12th, 2012

Salonicanews.com, 12.11.2012

Αναβλήθηκε (και πάλι) σήμερα, από το Πρωτοδικείο, η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία αφορά τους εργαζόμενους στο Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η αναβολή δόθηκε λόγω της απεργίας των δικηγόρων και των δικαστών.

Οι κινητοποιήσεις για τη μη πρόσληψη 30 εργατών με οικοδομική σύμβαση εργασίας, συνεχίζονται. Έτσι, οι εργασίες για την κατασκευή του έργου, καθυστερούν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, τόνισε ότι οι εργασίες έχουν σταματήσει “σχεδόν σε όλα τα εργοτάξια, κάτι που σημαίνει πως χάνονται πολλά χρήματα κάθε ημέρα καθυστέρησης του έργου”. Επισήμανε πως, η πρόσληψη των περίπου 30 εργατών με την ειδική οικοδομική σύμβαση, θα κόστιζε μόλις 15.000 ευρώ στην εταιρία και χαρακτήρισε το ποσόν “αστείο” για τα μεγέθη του μετρό. “Αντ’ αυτού, αποφάσισαν να τους προσλάβουν με τη χαμηλότερη σύμβαση, των 586 ευρώ μεικτών μηνιαίων αποδοχών, κάτι που, ως εργαζόμενοι, δε δεχόμαστε για τους συναδέλφους μας”, τόνισε.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και, για αύριο, έχουν προγραμματίσει εργασιακή συνέλευση, για να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που πραγματοποιούν.

No comments yet.