Κλείνει η Εγνατία στο ύψος της Βενιζέλου λόγω μετρό

Apr 13th, 2007
Αγγελιοφόρος, 13.04.2007
Στα δύσκολα μπαίνει η Θεσσαλονίκη από την κατασκευή του μετρό, καθώς στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου κλείνει η Εγνατία, στο ύψος της Βενιζέλου, απομένοντας με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά ρεύμα. O δρόμος θα παραμείνει έτσι μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Oι λωρίδες κυκλοφορίας θα περιοριστούν σημαντικά, προκειμένου να μετατοπιστούν δίκτυα των οργανισμών κοινής ωφέλειας, στο πλαίσιο των πρόδρομων εργασιών του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά.

Oι ιθύνοντες της «Μετρό Θεσσαλονίκης Αττικό Μετρό ΑΕ» επέλεξαν να προχωρήσουν στις εργασίες αυτές κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακου, προκειμένου να δημιουργηθεί όσο το δυνατό μικρότερο πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης. Γι αυτό, άλλωστε, τα συνεργεία θα εργάζονται το ένα μετά το άλλο καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Oι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν τη μετατόπιση δικτύων των οργανισμών κοινής ωφέλειας, προκειμένου να απελευθερωθεί ο χώρος και να μπορέσει στην περιοχή να προχωρήσει η κατασκευή του σταθμού του μετρό.

Από τη Δευτέρα θα αναμένει τους οδηγούς το γνώριμο κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή, καθώς τα συνεργεία έχουν καταλάβει τη λεωφορειολωρίδα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά και μεγάλο τμήμα των πεζοδρομίων.

Το επόμενο μεγάλο «αγκάθι» θα προκύψει το προσεχές διάστημα, όταν τα συνεργεία θα πρέπει να εργαστούν σε όλο το πλάτος της Βενιζέλου, πάνω από το ύψος της Εγνατίας, αλλά και κάτω από αυτήν, με το δρόμο να απομένει με μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Tags:
No comments yet.