Κλειστή η Βενιζέλου το Σαββατοκύριακο

Nov 2nd, 2007
Αγγελιοφόρος, 02.11.07

Σαββατοκύριακο της ταλαιπωρίας ξημερώνει αύριο για όσους κινούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό καθώς, λόγω των εργασιών κατασκευής του μετρό, η οδός Βενιζέλου θα παραμείνει κλειστή, σε μήκος περίπου 100 μέτρων, από τη συμβολή της με την Εγνατία μέχρι την Ιουστινιανού. O δρόμος θα παραμείνει κλειστός από αύριο τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής.

Παρότι το μήκος του δρόμου στο οποίο θα διακοπεί η κυκλοφορία είναι μικρό, εντούτοις αναμένονται κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς πρόκειται για ένα νευραλγικό σημείο στην καρδιά της πόλης.

Το κλείσιμο της Βενιζέλου κρίνεται απαραίτητο τόσο από την ανάδοχο κοινοπραξία όσο και από τη «Μετρό Θεσσαλονίκης – Αττικό Μετρό ΑΕ», προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής των διαφραγματικών τοίχων (περίβλημα) του μελλοντικού σταθμού του μετρό Βενιζέλου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων καθ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα διεξάγεται μέσω των οδών Χαλκαίων, Ιουστινιανού, Αντιγονιδών, Συγγρού, καθώς και όλων των γύρω δρόμων.

Oμαλά οι εργασίες

Στο μεταξύ, ομαλά συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του μετρό και στα έξι εργοτάξια -σε ισάριθμους σταθμούς του έργου- που μέχρι στιγμής έχουν αναπτυχθεί. Στο ΝΣ Σταθμό σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η κατασκευή του φρέατος, το οποίο θα αποτελέσει σημείο εκκίνησης για τους δύο μετροπόντικες, τον «Κάσσανδρο» και τη «Θεσσαλονίκη», στο σταθμό Δημοκρατίας τα συνεργεία ετοιμάζονται να αρχίσουν την κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων, στη Βενιζέλου κατασκευάζεται πλέον το κυρίως έργο, στην Αγίας Σοφίας σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι πρόδρομες εργασίες, στο Σιντριβάνι προχωρούν οι μετατοπίσεις των δικτύων των Oργανισμών Κοινής Ωφελείας και στο Πανεπιστήμιο τα συνεργεία εργάζονται σε δύο μέτωπα, έξω από τη Βιβλιοθήκη και στη συμβολή της Κ. Καραμανλή με την Γ Σεπτεμβρίου.

Tags:
No comments yet.