Κληρώνει τη Δευτέρα για σταθμό Βενιζέλου και πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας..

Greece-salonika.blogspot.com, 28.02.2013

Άλλο ένα επεισόδιο αναμένεται να παιχτεί τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης σχετικά με τη μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου και την οριστική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. Και τα δύο θέματα θα… συζητηθούν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο παρουσία εκπροσώπων φορέων της πόλης οι οποίοι και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σ΄ αυτό προκειμένου να παρουσιάσουν τος απόψεις τους.

Αναφορικά με τις αρχαιότητες υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μπουτάρης αντιτίθεται στην απόφαση του ΚΑΣ που προβλέπει τη μεταφορά τους στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Προ ημερών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να βρεθεί τεχνική λύση και τα αρχαία να παραμείνουν στον φυσικό τους χώρο, στο σταθμό Βενιζέλου.

Στο πλευρό του έχει και τους αρχαιολόγους οι οποίοι επιμένουν στην άποψη της διατήρησης των ευρημάτων στον χώρο του σταθμού. «Θα αναμορφώσει τη μελλοντική εικόνα της πόλης και θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα για την τουριστική προβολή και την οικονομική της ανάπτυξη», αναφέρουν τα μέλη του παραρτήματος Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Αντίθετη άποψη έχει η Αττικό Μετρό η οποία επιμένει και στη μεταφορά τω ευρημάτων.

Share/Bookmark
Leave a Comment