Κόντρες για μετρό και λιμάνι στο δημοτικό συμβούλιο

Αγγελιοφόρος, 24.05.2011
Της Ευτυχίας Βατάλη
Στο τέλος του 2014 ή το αργότερο το 2015 η Θεσσαλονίκη θα διαθέτει μετρό από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Καλαμαριά.

Τη δέσμευση αυτή επανέλαβε χτες από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης τόσο για τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο έργο όσο και για το φόβο υπέρβασης του κόστους του. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Γκιουλέκα, που επικαλέστηκε έγγραφο του αρχιμηχανικού της κατασκευάστριας κοινοπραξίας ότι στην ουσία σε κανένα σταθμό του μετρό δε γίνονται σήμερα εργασίες, επισήμανε ότι πρόκειται για ιδιώτη, εκπρόσωπο του εργολάβου, που και στο παρελθόν έκανε λόγο για καθυστερήσεις, ζητώντας αργότερα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως αιτήσεις θεραπείας.

Στους παράγοντες που ευθύνονται για τις καθυστερήσεις του έργου, μεταξύ των οποίων και η μακρόχρονη αρχαιολογική ανασκαφή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Χρήστος Τσίτουρας. Οπως είπε, το μετρό της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε χωρίς ωριμότητα, αφού δημοπρατήθηκε ως μελετοκατασκευή. Αναφερόμενος στο θέμα της πιθανής τροποποίησης της χάραξης της βασικής γραμμής κατά τρόπο ώστε να κατασκευαστεί τελικά ένα (και όχι δύο) αμαξοστάσιο στη Μίκρα, ο κ. Τσίτουρας ανέφερε πως η «Αττικό Μετρό» εξετάζει λύσεις για τον ορθολογικότερο σχεδιασμό του μετρό.

Για ταχείς ρυθμούς κατασκευής, παρά τα προβλήματα έκανε λόγο από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Share/Bookmark
Leave a Comment