Μετρό από την Καλαμαριά μέχρι τη Σίνδο

Αγγελιοφορος, 08.02.2010

Της Ντόνιας Κανιτσάκη

Τριανταπέντε χιλιόμετρα μετρό θα διαθέτει η Θεσσαλονίκη του μέλλοντος. Το υπόγειο μέσο σε σταθερή τροχιά, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πέρα από την Καλαμαριά και τη Σταυρούπολη, θα φτάσει μέχρι το Κορδελιό και από εκεί στο ΤΕΙ στη Σίνδο.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, στην ημερίδα που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα «Μετρό Θεσσαλονίκης – Πορεία, Προοπτικές».

Όσο για τη βασική γραμμή του μετρό, από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τη Νέα Ελβετία, μήκους 9,6 χιλιομέτρων, που ήδη κατασκευάζεται, ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι «μόνο στη χώρα των θαυμάτων και εφόσον συνωμοτήσουν τα… πέντε σύμπαντα θα είναι έτοιμη η γραμμή το 2012. Το μετρό θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2014, δηλαδή 14 με 15 μήνες αργότερα σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να υπερκαλύψουμε τις μεγάλες καθυστερήσεις που κληρονομήσαμε».

Σχετικά με την επέκταση προς Καλαμαριά υπογράμμισε ότι η ουσιαστική δημοπράτηση θα γίνει το καλοκαίρι, ενώ για την επέκταση προς Σταυρούπολη είπε ότι υπάρχουν μόνο γεωτεχνικές μελέτες και επίκειται οριστικός σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει και τη Σίνδο.

Share/Bookmark
Leave a Comment