Μετρό Θεσσαλονίκης:Την Πέμπτη τα… σπουδαία

Jun 8th, 2010
Αγγελιοφόρος, 08.06.2010
Της Ντόνιας Κανιτσάκη
Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες στον αύλειο χώρο του Παπάφειου ορφανοτροφείου

Για την προσεχή Πέμπτη, 10 Ιουνίου, μετατέθηκε η συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση του Παπάφειου Ορφανοτροφείου, αλλά και απόφοιτοι του ιδρύματος, εναντίον της «Αττικό Μετρό ΑΕ», ζητώντας το «πάγωμα» των εργασιών στον αύλειο χώρο του ιδρύματος. Τα ασφαλιστικά επρόκειτο να συζητηθούν χτες, όμως ένα τυπογραφικό λάθος στον αριθμό κατάθεσης των σχετικών εγγράφων ήταν η αιτία αλλαγής της ημερομηνίας συζήτησης.

Ωστόσο, το… τοπίο παραμένει ρευστό, καθώς από χτες και μέχρι την προσεχή Παρασκευή οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους και για την εκδίκαση της υπόθεσης θα πρέπει να δοθεί άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού Παπάφη συνεχίζονται κανονικά. Ηδη έχει γίνει εργοταξιακή εγκατάσταση, οριοθέτηση του εργοταξίου, διαμόρφωση του χώρου, ενώ έχει τοποθετηθεί και η περίφραξη γύρω από το εργοτάξιο.

Οι εργασίες

Επίκεινται οι μετατοπίσεις των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφελείας και η αρχαιολογική ανασκαφή. Το ευχάριστο είναι ότι στο συγκεκριμένο σταθμό, σύμφωνα με έκθεση αρχαιολογικής τεκμηρίωσης που έγινε στο παρελθόν, δεν αναμένονται αρχαιολογικά ευρήματα που θα καθυστερήσουν την κατασκευή του, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείονται οι εκπλήξεις. Θα ακολουθήσει η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων, του περιγράμματος, δηλαδή, του σταθμού, προκειμένου να μπορέσουν να διέλθουν υπογείως οι δύο μετροπόντικες, που αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν το υπόγειο ταξίδι τους στα έγκατα της Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, την προσεχή Πέμπτη, εκτός απροόπτου, αναμένονται και εξελίξεις από τους συλλόγους αποφοίτων του Παπαφείου, οι οποίοι δε θέλουν να κατασκευαστεί σταθμός στον αύλειο χώρο του ιδρύματος. Εκπρόσωποί τους, μάλιστα, είχαν εμποδίσει την είσοδο των συνεργείων κατασκευής του σταθμού στην αυλή του ορφανοτροφείου. Οι εντάσεις δεν έλειψαν, όμως οι κινητοποιήσεις ανεστάλησαν μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Εξάλλου, στις 22 Νοεμβρίου πρόκειται να εκδικαστεί προσφυγή που κατατέθηκε από το ίδρυμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητείται η ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, δηλαδή στην ουσία η μη κατασκευή του σταθμού Παπάφη.

Tags:
No comments yet.