Μετρό Θεσσαλονίκης: «Γκάζι» σε όλα τα έργα

Jun 16th, 2010
Αγγελιοφόρος, 16.06.2010
Της Ντόνιας Κανιτσάκη
Και δεύτερη βάρδια εκτέλεσης της αρχαιολογικής ανασκαφής δουλεύει από την Δευτέρα στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας

Ταχύτεροι είναι από το βράδυ της Δευτέρας οι ρυθμοί στην κατασκευή του μετρό, καθώς επιτέλους μπήκε σε δύο εργοτάξια δεύτερη βάρδια εκτέλεσης της αρχαιολογικής ανασκαφής.

Μέχρι τις 10 το βράδυ εργάζονται πλέον στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας. Δεύτερη βάρδια μπήκε και στο εργοτάξιο της Βενιζέλου, ενώ, ανάλογα με τις ανάγκες, η δεύτερη βάρδια θα μπει και σε άλλα εργοτάξια που εκτελείται ανασκαφή, ιδίως σε αυτά που βρίσκονται γύρω από καταστήματα.

Ασφαλιστικά

Ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης συζητήθηκαν χτες τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση του Παπάφειου Ορφανοτροφείου εναντίον της «Αττικό Μετρό ΑΕ», ζητώντας, στην ουσία, τη μη κατασκευή του σταθμού του μετρό Παπάφη. Οι δύο πλευρές έχουν προθεσμία για να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι την Παρασκευή και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Στο μεταξύ, οι εργασίες στο σταθμό Παπάφη συνεχίζονται κανονικά. Δεν ισχύει όμως το ίδιο με τους δύο μετροπόντικες, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν ακινητοποιημένοι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Το κακό είναι ότι ακόμη και τώρα παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν να δουλεύουν, καθώς αυτό εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών στο σταθμό Παπάφη.

Δέντρα

Εντύπωση προκαλεί, αν μη τι άλλο, η στάση της διοίκησης του Παπαφείου. Ετσι, ενώ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να μην κοπούν δέντρα στον αύλειο χώρο του ορφανοτροφείου -κάτι για το οποίο εκδόθηκε προσωρινή διαταγή- λίγους μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ζητούσε… βοήθεια από το δασαρχείο για τα επικίνδυνα, όπως τα χαρακτήριζε, πεύκα.

«Στο χώρο υπάρχουν δέντρα με κλίση και ειδικά ένα έχει πλησιάσει επικίνδυνα τις παρυφές της στέγης του ιδρύματος. Υπάρχει φόβος πτώσης αυτών με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης σωματικών και υλικών ζημιών», αναγράφεται σε έγγραφο του Παπαφείου με αποδέκτη το δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

Tags:
No comments yet.