Μετρό Θεσσαλονίκης: από καλοκαίρι… η απόφαση για το Σταθμό Παπάφη και βλέπουμε!

Feb 16th, 2011
ypodomes.com, 16.02.2011
Ούτε προχτές συζητήθηκε η τύχη του σταθμού ΠΑΠΑΦΗ του υπό κατασκευή Μετρό Θεσσαλονίκης. Αιτία ήταν αυτή τη φορά η αποχή των δικηγόρων Θεσσαλονίκης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τρενάρει ακόμα περισσότερο την πρόοδο του έργου.

Η εκκλησία για μία ακόμα φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με τα έργα Μετρό στην Ελλάδα μετά την περίπτωση της χάραξης από το Σύνταγμα στο Μοναστηράκι και το κόψιμο του σταθμού Ευαγγελίστρια στον Πειραιά. Τώρα θα εξετάσει την αίτηση ακύρωσης κατά της κοπής υπεραιωνόβιων δέντρων στον αύλειο χώρο του Παπάφειου Ιδρύματος. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι από το ίδιο ίδρυμα φώναξαν συνεργεία της Αττικό Μετρό για την κοπής κάποιων από των παραπάνω δέντρων γιατί είχαν γείρει επικίνδυνα με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η κοπή και η απομάκρυνση τους! Ελληνικό και όμως πραγματικό..

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κος Άνθιμος ουσιαστικά στρέφεται εναντίον των συγκοινωνιών των πολιτών και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης. Η κόντρα κρατά εδώ και ενάμιση χρόνο και επιθυμεί να ακυρώσει την αναγκαστική απαλλοτρίωση 907 τμ που βρίσκονται εντός της ιδιοκτησίας του ιδρύματος.

Η ημερομηνία που πρόκειται να συζητηθεί είναι η 2 Μαΐου 2011. Αν η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή τότε ο σταθμός ΠΑΠΑΦΗ θα πάει στις Ελληνικές καλένδες. Αν όμως δεν γίνει αποδεκτή τότε ανοίγει η εκ των υστέρων κατασκευή του σταθμού. Να πούμε ότι ο σταθμός είναι ένας από τους κομβικότερους του δικτύου μιας και θα εξυπηρετεί την περιοχή της Τούμπας αλλά και θα αποτελέσει αρχή για την σχεδιαζόμενη νέα γραμμή προς Τούμπα, Χαριλάου και Πυλαία.

Η απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού λόγω της επείγουσας μορφής της υπόθεσης για το Δημόσιο. Το έξτρα κόστος για την κατασκευή λόγω της διαμάχης με το Παπάφειο Ίδρυμα και τον Μητροπολίτη Άνθιμο θα ανέλθει στα 15.000.000 ευρώ.

Έτσι η αναμονή μας παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2011 για την οριστική τύχη του σταθμού ΠΑΠΑΦΗ που είχε την ατυχία να βρεθεί ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά.

http://ypodomes.com/show_newsid.php?news_id=3169

Tags:
No comments yet.