Μετρό Θεσσαλονίκης: Επαναχάραξη της γραμμής χωρίς αλλαγή της σύμβασης

Jan 25th, 2011
Ημερησία, 25.01.2011
Του Λεωνίδα Λιάμη
Δεν απαιτείται καμία επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης στο Μετρό της Θεσσαλονίκης για να εφαρμοστεί η προτεινόμενη επαναχάραξη γραμμής στα ανατολικά της πόλης από την οποία εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 250 εκατ. ευρώ, διαβεβαιώνει η Αττικό Μετρό Α.Ε. και, παράλληλα, τονίζει ότι η οριστικοποίηση της απόφασης αποτελεί θέμα λίγων εβδομάδων.

«Ηταν υποχρέωσή μας να επανεξετάσουμε το θέμα για λόγους που έχουν να κάνουν με την προστασία του δημοσίου συμφέροντος», επισήμανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό μετά το πέρας ευρείας σύσκεψης παρουσία των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος, διευκρινίζοντας ότι για την επαναχάραξη δεν απαιτείται έγκριση ούτε από την Ε.Ε.«Είναι ένα τμήμα από τον Πατρίκιο μέχρι και τη Νέα Ελβετία», είπε ο κ. Χρ. Τσίτουρας και εξήγησε ότι «οι σταθμοί δεν καταργούνται, αλλά μετατίθενται σε άλλες περιοχές», διευκρίνισε ότι το αμαξοστάσιο στην Πυλαία κρίθηκε ότι είναι περιττό, διότι σε πολύ μικρή απόσταση θα βρίσκεται το βασικό αμαξοστάσιο στη Μίκρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μία απόπειρα εξορθολογισμού, δεδομένου ότι «η χάραξη σχεδιάστηκε στο παρελθόν χωρίς να λάβει υπόψη την επέκταση προς την Καλαμαριά». Για ολοκλήρωση της βασικής γραμμής στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015 μίλησε ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων κ. Γ. Μαγκριώτης, προσθέτοντας πως στο τέλος του 2011, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, θα αναδειχθεί ο ανάδοχος για το τμήμα των 5 χλμ., που αφορά στην επέκταση προς Καλαμαριά, με προοπτική να παραδοθεί σε χρήση το 2015.

Tags:
No comments yet.