Μετρό: Στο τέλος του 2012 ο ανάδοχος για την Καλαμαριά

Sep 25th, 2012

Voria.gr, 25.09.2012

Της Άννυς Καρολίδου

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό τόνισε η εταιρεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν τα 16 εκατ.ευρώ, που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις της οδού Πόντου

Τις διαδικασίες για την πρώτη επέκταση της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά προχωρά η Αττικό Μετρό. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2012 μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία  και να εγκατασταθεί ο ανάδοχος, εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων από πλευράς δήμων και εξασφαλιστεί μια συμπληρωματική χρηματοδότηση  για το έργο με δάνειο από την ΕΤΕπ.

Όπως τόνισε, σε εκδήλωση ημερίδας του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας, η εταιρεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν τα 16 εκατ. ευρώ, που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις της οδού Πόντου και σε μήκος περίπου 2 χλμ προκειμένου να γίνει η επέκταση προς Καλαμαριά.

Ο κ. Τσίτουρας σημείωσε ότι πρόκειται για μια ειδική παραχώρηση που γίνεται για τη συγκεκριμένη επέκταση, καθώς η Αττικό Μετρό διαχειρίζεται χρήματα αποκλειστικά και μόνο για έργα μετρό, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι απαλλοτριώσεις αφορούν πέραν των προσβάσεων στους σταθμούς του μετρό και το οδικό δίκτυο του δήμου.    

Σημειώνεται ότι αυτό το τμήμα της Πόντου είναι κλειστό, υπάρχουν ιδιωτικές ιδιοκτησίες και ότι έχει από 1985 πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού και οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν εκτελεστεί έως σήμερα καθώς δεν υπήρχαν τα χρήματα για τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων.

No comments yet.