Μετρό: Τώρα θα φτάσει και στα… Σκόπια!

Jan 12th, 2012

Euro2day.com, 10.01.2012

Στελέχη κατασκευαστικών ομίλων ευελπιστούν πως οι εκλογές θα γίνουν σύντομα, γιατί διαφορετικά ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης θα εξαγγείλει και την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι τα Σκόπια!

Ο προεκλογικός οίστρος του κ. Μαγκριώτη, με επίκεντρο τις ανακοινώσεις σειράς έργων στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλεί θυμηδία στους εργολάβους, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από δεκάδες εργοτάξια ανά τη χώρα επειδή οι πληρωμές καθυστερούν.

Οι ίδιοι υπενθυμίζουν πως υπάρχουν περιφέρειες (και στη Βόρεια Ελλάδα) οι οποίες αναζητούν τους εργολήπτες σε δεκάδες έργα, τα οποία παραμένουν ημιτελή.

«Είμαι αισιόδοξος ότι το 2015 θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε λειτουργία η βασική γραμμή του μετρό και τον επόμενο χρόνο θα τεθεί σε λειτουργία και η γραμμή της Καλαμαριάς», είπε πρόσφατα ο υφυπουργός Υποδομών, ο οποίος πήγε άλλη μία φορά στα εργοτάξια.

Προέβλεψε, μάλιστα, πως «δεν θα υπάρξουν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα στη δυτική επέκταση» και έτσι περίπου το 2016 – 2017 θα μπορεί να λειτουργήσει και η πρώτη γραμμή στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος της συμπρωτεύουσας!

Θυμίζουμε πως το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε πως η βασική γραμμή θα λειτουργούσε εντός της φετινής χρονιάς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα «τελειωμένου» έργου είναι η Εγνατία Οδός, η οποία έχει εγκαινιαστεί ως πλήρης από 2 – 3 υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ.

Κρίσιμα σημεία, όπως η περίφημη γέφυρα Περιστερίου, δεν έχουν ανοίξει για τους οδηγούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την παλαιά εθνική οδό. Η συγκεκριμένη γέφυρα κατασκευάστηκε σε σημείο όπου παρατηρούνται μετακινήσεις του εδάφους.

Τα συμπληρωματικά έργα καθυστερούν γιατί το υπουργείο Υποδομών ψάχνει περίπου 11 εκατ. ευρώ. «Σε κάθε περίπτωση μέχρι το καλοκαίρι (σ.σ.: το περυσινό) θα έχουμε το σύνολο του οριζόντιου άξονα της Εγνατίας σε λειτουργία», είχε πει προ έτους ο κ. Μαγκριώτης…

No comments yet.