Μετρό: Φωνή απόγνωσης από τους καταστηματάρχες της πλατείας Δημοκρατίας

Mar 23rd, 2010
Αγγελιοφόρος, 23.03.2010
Της Ντόνιας Κανιτσάκη
Κυκλοφοριακό έμφραγμα το μεσημέρι της Τρίτης στην πλατεία Δημοκρατίας της Θεσσαλονίκης, όταν καταστηματάρχες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στα έργα του μετρό, έκλεισαν για 15 λεπτά το ένα ρεύμα της οδού Μοναστηρίου.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής, ζητούν την επιτάχυνση των εργασιών, την απομάκρυνση των λαμαρίνων από τα εργοτάξια, αλλά και τη λήψη μέτρων που θα τους ανακουφίσουν, καθώς οι τζίροι τους έχουν πέσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα τρέχοντα, πάγια έξοδα. Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν, οι διαρρήξεις καταστημάτων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Βάσει του προγραμματισμού της συντονιστικής επιτροπής επαγγελματιών για το μετρό, η οδός Μοναστηρίου θα έκλεινε για δύο ώρες, αλλά τελικά η κυκλοφορία κόπηκε μόνον για 15 λεπτά, προκειμένου να μην δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης.

Οι καταστηματάρχες έδωσαν νέο… ραντεβού μετά από τις γιορτές του Πάσχα, καθώς όπως δηλώνουν αν δεν δουν βελτίωση της κατάστασης θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις.

Στάση εργασίας

Στο μεταξύ, στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης. Το Σωματείο τους διαμαρτύρεται για σειρά προβλημάτων, με κυριότερο τη μη καταβολή του μισθού Φεβρουαρίου σε περίπου 400 από τους 1.000 εργαζομένους της κοινοπραξίας.

Tags:
No comments yet.