Με «μικρή καθυστέρηση» θα ολοκληρωθεί το Μετρό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το υπ. Μεταφορών

Τα Νέα, 19.04.2013

Η ολοκλήρωση του Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα υπερβεί πολύ το υπάρχον χρονοδιάγραμμα που θέτει ως όριο το τέλος του 2016, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

«Πιστεύουμε απόλυτα ότι η καθυστέρηση που θα έχουμε στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης δεν θα είναι μεγάλη σε σχέση με το τέλος του 2016. Παράλληλα θα εντάξουμε και άλλες γραμμές στα περιφερειακά ή άλλα προγράμματα» δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, μιλώντας στην αναπτυξιακή ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο Στράτος Σιμόπουλος γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα εκταμίευσε ένα δισ. ευρώ από την Τράπεζα Επενδύσεων και την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η κατασκευή των μεγάλων τεσσάρων οδικών αξόνων που θα προσφέρουν 25.000 θέσεις εργασίας άμεσα.

Σε ό,τι αφορά στην επόμενη προγραμματική περίοδο υπογράμμισε ότι θα δοθεί έμφαση στα συγκοινωνιακά έργα ενώ απηύθυνε έκκληση στις αυτοδιοικήσεις της χώρας να προσπαθήσουν να εντάξουν ώριμα συγκοινωνιακά έργα σε υποδομές διευρωπαϊκών δικτύων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η υλοποίησή τους.

 

Share/Bookmark
Leave a Comment