Μνημόνιο Συνεργασίας της Αττικό Μετρό με φορείς της πόλης

May 10th, 2011
Voria.gr, 09.05.2011
Υποστήριξη των πληττομένων επιχειρήσεων και εργαζομένων

Την υποστήριξη των πληττομένων επιχειρήσεων και εργαζομένων από την κατασκευή των έργων του Μετρό αποφάσισε η «Αττικό Μετρό Α.Ε/Μετρό Θεσσαλονίκης» με Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε με τους φορείς της πόλης.

«Διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά ότι από όλες τις πλευρές υπάρχει βούληση για να βρεθούν τρόποι και μέσα για να υποστηριχτούν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από την κατασκευή  του Μετρό, αλλά και να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το συγκεκριμένο έργο, που είναι το μεγαλύτερο εθνικό έργο που εκτελείται αυτή την περίοδο, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία της πόλης και η καθημερινότητα των κατοίκων της και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης – αστικού και οικονομικού κέντρου», δήλωσε ο υφυπουργός ΥΠΥΜΕΔΙ, κ. Γιάννης Μαγκριώτης.

Κατά την σύσκεψη, ο κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων ότι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, όπως και οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ επιθυμούν να βοηθήσουν στη λήψη υποστηρικτικών μέτρων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, στη βάση συγκεκριμένων αντικειμενικών και αδιάβλητων κριτηρίων. Τα μέτρα αυτά θα οριστικοποιηθούν, μετά από την παρουσίαση  πρότασης που θα υποβάλλει μέχρι τέλος Μαΐου η αρμόδια Ομάδα Εργασίας.

Παράλληλα, ο διευθυντής Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, παρουσίασε τα μέτρα  που έχει λάβει η «Αττικό Μετρό/Μετρό Θεσσαλονίκης», για βελτίωση της εικόνας των εργοταξίων και  περιορισμό των χώρων που καταλαμβάνουν, επιτάχυνση των εργασιών στους σταθμούς και  αισθητική αναβάθμιση των περιφράξεων, αλλά και για την προστασία των επιχειρήσεων πέριξ των σταθμών.

Tags:
No comments yet.