Νέα παράταση για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά

Jun 26th, 2012

Euro2day.gr, 24.06.2012

Νέα παράταση δύο εβδομάδων δόθηκε από την «Αττικό Μετρό ΑΕ» στο διαγωνισμό για την επέκταση του μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά. Ετσι, οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές για το έργο πρέπει να κατατεθούν από τους τέσσερις διαγωνιζόμενους στις 6 Ιουλίου, αντί για τις 22 Ιουνίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση, αφού η κατάθεση των προσφορών είχε προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου. Το «πάγωμα» της διαδικασίας, και τις δύο φορές, ζητήθηκε από τους διαγωνιζόμενους, προκειμένου να προλάβουν να ετοιμάσουν και να καταθέσουν πλήρεις φακέλους.

Η επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά έχει προϋπολογισμό 550 εκατ. ευρώ, με τη χρηματοδότηση να είναι εξασφαλισμένη, καθώς το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Η συμβατική διάρκεια κατασκευής του έργου θα είναι 60 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ετσι, το μετρό, αν όλα πάνε καλά, θα φτάνει στην Καλαμαριά το 2018.

Η επέκταση θα ξεκινά από το σταθμό Πατρικίου. Θα εκτείνεται σε μήκος 4,8 χιλιομέτρων και θα διαθέτει πέντε σταθμούς: Νομαρχία (θα βρίσκεται απέναντι από τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος), Καλαμαριά (στη συμβολή των οδών Αιγαίου, Μεταμορφώσεως και Πόντου), Αρετσού (στο τέλος της οδού Πόντου και στην Αγίου Νικολάου), Νέα Κρήνη (στη συμβολή της επέκτασης της οδού Πόντου με τη Βρυούλων) και Μίκρα (στη γωνία της επέκτασης της οδού Πόντου με την οδό Ανδρέα Παπανδρέου).

πηγή: www.real.gr

No comments yet.