Νέα ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Εγνατία από τα έργα του μετρό

May 31st, 2008
Αγγελιοφόρος, 20.05.08

Νέα, πολυήμερη ταλαιπωρία περιμένει από σήμερα τους διερχόμενους οδηγούς και κυρίως τους καταστηματάρχες στην οδό Εγνατία και, συγκεκριμένα, στο τμήμα ανάμεσα στο σταθμό Διοικητηρίου και το σταθμό Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης. Αιτία είναι η εγκατάσταση οργάνων, για να παρακολουθούνται διάφορες ενδείξεις εν όψει της κατασκευής της σήραγγας του μετρό. Ανά 20 μέρες και σε τμήμα 200 μέτρων θα κλείνει μια λωρίδα κυκλοφορίας και η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται στο ένα ρεύμα σε δυο λωρίδες αντί τριών.

Η στένωση του οδοστρώματος αναμένεται να φέρει νέα μποτιλιαρίσματα από σήμερα και η κατασκευάστρια εταιρία καλεί τους οδηγούς να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της εργοταξιακής σήμανσης. Σύμφωνα με τη διεύθυνση της «Μετρό Θεσσαλονίκης ΑΕ», «για την εκτέλεση γεωτρήσεων, με σκοπό την εγκατάσταση οργάνων γεωμηχανικής και δομητικής παρακολούθησης μεταξύ των σταθμών Δημοκρατίας και Βενιζέλου, θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα της οδού Εγνατία, μεταξύ των οδών 26ης Oκτωβρίου και Βενιζέλου. Από σήμερα θα πραγματοποιούνται σταδιακές εργοταξιακές καταλήψεις τμημάτων λωρίδων κυκλοφορίας στην Εγνατία σε μήκος περίπου 200 μέτρων. Η κάθε εργοταξιακή κατάληψη θα διαρκεί είκοσι μέρες και η οδός Εγνατία θα διαθέτει πάντα δυο λωρίδες κυκλοφορίας στο ύψος των έργων του μετρό».

Oυσιαστικά, όπως ανέφεραν τα στελέχη της «Μετρό Θεσσαλονίκης ΑΕ», η αρχή θα γίνει από το ύψος της Αντιγονιδών και, αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των οργάνων παρακολούθησης των μετρήσεων στη μία πλευρά του δρόμου, θα πάρει σειρά η απέναντι πλευρά.

Tags:
No comments yet.