Νέες… φουρτούνες για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Jun 19th, 2012

Αγγελιοφόρος, 19.06.2012

Της Ντόνιας Κανιτσάκη

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Εκεί που φάνηκε ότι βρέθηκε λύση και ότι το έργο παίρνει και πάλι μπρος, προέκυψαν νέες… φουρτούνες

Αναλυτικότερα, χτες οι περίπου 200 εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα έπιασαν και πάλι δουλειά, αφού ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα, όμως, η κατασκευάστρια κοινοπραξία εξαναγκάζει 100 εργαζομένους στις αρχαιολογικές ανασκαφές, οι οποίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα συνεχίζονταν απρόσκοπτα, να πάρουν από σήμερα υποχρεωτική άδεια μιας εβδομάδας!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη μια φαίνεται να… ξεπαγώνουν οι κατασκευαστικές εργασίες, από την άλλη όμως μπαίνει, έστω και προσωρινά, φρένο στις αρχαιολογικές ανασκαφές, που θεωρούνται κρίσιμες για την ολοκλήρωση του μετρό.

«Μετά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης εβδομάδας για την επιτάχυνση των εργασιών του μετρό της Θεσσαλονίκης και την επέμβαση της ''Αττικό Μετρό'', ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν με τους εργαζομένους, σήμερα γίναμε μάρτυρες γεγονότων που μόνον την επιτάχυνση των εργασιών δεν υποδηλώνουν. Με απόφαση της εταιρίας εξαναγκάζονται 100 εργαζόμενοι να πάρουν άδεια μίας εβδομάδας, λόγω περιορισμού των αρχαιολογικών ανασκαφών. Αυτό το πρόβλημα προστίθεται στην πλάτη των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και θα πρέπει για μία εβδομάδα να χάσουν και τα μεροκάματά τους, τα οποία αυτήν την εποχή είναι ακόμη πιο αναγκαία για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης.

Αποδιοργάνωση

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε ημερών, παρουσιάζεται ξανά αποδιοργάνωση στη λειτουργία των εργοταξίων.

«Η δικαιολογία της μείωσης του αντικειμένου δεν ευσταθεί, μιας και ακόμη υπάρχουν πολλά στρέμματα στα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί ή δεν έχουν ξεκινήσει καν οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Περιμένουμε, για το καλό του έργου, να σταματήσουν αυτά τα παιχνίδια και να αποδοθούν οι χώροι, ώστε να εκτελεστούν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται, για να καταφέρουμε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απόδοση του μετρό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης.

No comments yet.