Να εκτελεστεί η σύμβαση ζητά ο Χρυσοχοϊδης

Mar 19th, 2014

Euro2day.gr, 19.03.2014

Της Μάρως Τσαντήλα

Η σύμβαση θα εκτελεστεί με βάση τα όσα προβλέπονται στο κείμενο που έχει υπογραφεί ξεκαθάρισε ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ο οποίος έκανε λόγο για προσχήματα και συμφέροντα. Έρχονται τουρνικέ στα λεωφορεία.
Αυστηρό μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του μετρό της Θεσσαλονίκης επιχείρησε να στείλει πριν από λίγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ερωτηθείς αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σύμφωνα με τις οποίες η κατασκευάστρια κοινοπραξία επιθυμεί να αποχωρήσει από το έργο ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ τόνισε ότι «στο Μετρό Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει καμία εξέλιξη μόνο προσχήματα και μάλιστα προκλητικά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν θέλουν αυτό το έργο. Τους καλώ να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επιχείρησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα διαφοροποίησης των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί. «Οτιδήποτε τίθεται και έχει σχέσεις με υπογεγραμμένες συμβάσεις δεν μπορεί να αλλάζει επειδή αλλάζουν τα συμφέροντα. Πρέπει να είναι σεβαστές και από τις δύο πλευρές. Η σύμβαση δεν αλλάζει ανάλογα με τις εποχές. Το έργο θα εκτελεστεί με βάση τους κανόνες και τους ρυθμούς που περιλαμβάνονται στη σύμβαση και καθορίζονται από τους νομούς και τις διατάξεις τους». κατέληξε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
Έρχονται τουρνικέ στα λεωφορεία

Η παρέμβαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου η οποία αφορούσε τις λεπτομέρειες του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) για το οποίο υπάρχει προσωρινός ανάδοχος το σχήμα Τέρνα Ενεργειακής – LG CNS. Το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που θα είναι πλήρως έτοιμο το 2016 καθώς και η εγκατάσταση του συστήματος τηλεματικής, που θα προηγηθεί χρονικά, θα επιτρέψουν την σημαντική αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Θα υπάρχει ζωνικό σύστημα το οποίο θα επιτρέπει την διαφοροποίηση των χρεώσεων για τους επιβάτες ενώ υπολογίζεται ότι θα μπει τέλος στο φαινόμενο της λαθραίας επιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η πρώτη αλλαγή που θα δουν οι επιβάτες, κατ' εφαρμογή των αλλαγών που θα φέρει το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι η τοποθέτηση τουρνικέ σε λεωφορεία και τρόλεϊ που θα επιτρέπουν την ελεγχόμενη είσοδο των επιβατών στα οχήματα.

 

No comments yet.