Ξανάπιασε δουλειά ο μετροπόντικας στη Θεσσαλονίκη

Aug 2nd, 2010
Ελευθεροτυπία, 02.08.2010
Με εφτά μήνες καθυστέρηση από το αρχικό πλάνο

Ξεκίνησε σήμερα, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, ο ένας από τους δύο μετροπόντικες που σκάβουν το μετρό Θεσσαλονίκης. Οι μετροπόντικες είχαν ακινητοποιηθεί από τα Χριστούγεννα στο σκάμμα μπροστά στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αν και, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια έναρξης των εργασιών για τη κατασκευή του σταθμού στο «Παπάφειο» ανέβαλαν μέχρι σήμερα την πορεία των δύο μηχανημάτων διάνοιξης των τούνελ του μετρό.

Τελικά, ο πρώτος μετροπόντικας ξεκίνησε και πάλι το ταξίδι του σήμερα το πρωί. Θα περάσει από το σταθμό «Πανεπιστήμιο», μπροστά στη Φοιτητική Λέσχη, αλλά αναγκαστικά, θα προσπεράσει το σταθμό στο «Παπάφειο», ο οποίος δεν είναι έτοιμος για να τον υποδεχτεί, και θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον επόμενο σταθμό, τον «Ευκλείδη».

Ο δεύτερος μετροπόντικας θα ξεκινήσει μετά από 3 εβδομάδες, τόσο λόγω των δοκιμών που πρέπει να γίνουν, όσο και επειδή τα δύο μηχανήματα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους, 100 μέτρα.

Tags:
No comments yet.