Ξεμπλοκάρουν τα έργα του μετρό στο Παπάφειο

Έθνος, 28.05.2010
«Oχι» στον Aνθιμο και στα περίπου 10 άτομα του Συλλόγου Αποφοίτων του Παπάφειου Ιδρύματος που προσπάθησαν να «μπλοκάρουν» τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης στον προαύλιο χώρο του, είπε χθες η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, απορρίπτοντας την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει κατά της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Είχε προηγηθεί επεισόδιο την Τετάρτη, με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο του ΔΣ του Παπάφειου να ζητούν τη σύλληψη του υπευθύνου του εργοταξίου, που στήθηκε από προχθές στην αυλή του Παπάφειου.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η διοίκηση και οι απόφοιτοι του Ιδρύματος σκόπευαν να σταματήσουν τις εργασίες στον σταθμό Παπάφειου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, όταν θα εκδικαστεί η προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης της έκτασης, δηλαδή την ακύρωση στην ουσία του ομώνυμου σταθμού του μετρό.

Την Τετάρτη οι εργασίες ξεκίνησαν επεισοδιακά, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, έπειτα από την έκδοση απόφασης από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, με την οποία παραχωρούσε στην «Αττικό Μετρό» τον χώρο των 900 τ.μ. του σταθμού. Στο σημείο επικράτησε ένταση, όταν μέλη του συλλόγου αποφοίτων παραλίγο να έρθουν στα χέρια με τους υπευθύνους του εργοταξίου, ο επικεφαλής του οποίου οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, έπειτα από καταγγελία του μητροπολίτη Ανθιμου.

Τακτική δικάσιμος
Την αίτηση προσωρινής διαταγής απέρριψε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δ. Σμυρνής, ενώ η τακτική δικάσιμος για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε για τις 7 Ιουνίου.

Κατόπιν τούτου, και ύστερα από διακοπή μίας ημέρας, οι εργασίες στον σταθμό αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα.

Στην περιοχή δεν αποκλείεται να σημειωθεί νέα ένταση, καθώς έχουν εγκατασταθεί από χθες περίπου 10 μέλη του συλλόγου αποφοίτων, έχοντας αναρτήσει πανό με συνθήματα όπως «Ο Θεός συγχωρεί, οι Παπαφιώτες ποτέ» και δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν την είσοδο συνεργείων.

Share/Bookmark
Leave a Comment