Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Οι καθυστερήσεις στο μετρό μας εξαντλούν

Apr 20th, 2011
reporter.gr, 14.04.2011
Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης για την καθυστέρηση των εργασιών κατασκευής του μετρό που όπως υποστηρίζουν, έχει οδηγήσει την εμπορική κίνηση των επιχειρήσεών τους σε τέλμα.

Σε ανακοίνωση της η τοπική ένωση επισημαίνει πως περίπου το 1/3 του συνολικού αριθμού των  ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, για περισσότερο από μια πενταετία υφίστανται σημαντική μείωση τόσο στην πληρότητα όσο και στα αντίστοιχα έσοδά τους καθώς βρίσκονται κατά μήκος και στις παρυφές των οδών Μοναστηρίου και Εγνατία, δίπλα σε εργοτάξια, και υπό κατασκευή  σταθμούς του μετρό.

Επίσης όπως υποστηρίζουν λόγω των εργοταξίων υπάρχουν αρκετά τεχνικά προβλήματα κυρίως όσον αφορά την αποχέτευση των ομβρίων υδάτων, γεγονός που συχνά έχει οδηγήσει σε πλημμύρες.

Η Ένωση να τρέξουν με γρηγορότερους ρυθμούς τα έργα καθώς όπως τονίζει οι καθυστερήσεις δυσφημίζουν την Θεσσαλονίκη και απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που πλήττονται άμεσα από αυτές.

Τέλος ζητούν την άμεση απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων  μελών της που πλήττονται από τις εργασίες του μετρό και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του στο επιβατικό κοινό.

Tags:
No comments yet.