Ο «Κωστίκας» προχωρεί αλλά με… απολύσεις

Mar 22nd, 2009
Ελευθεροτυπία, 17.03.09

Ο «Κωστίκας» προχωρεί, αλλά τα προβλήματα των εργαζομένων δεν έχουν λυθεί. Ο πρώτος μετροπόντικας του μετρό Θεσσαλονίκης πέρασε το Βαρδάρη και συνεχίζει προς το κέντρο της πόλης την υπόγεια πορεία του. Σύντομα ολοκληρώνεται η συναρμολόγηση του δεύτερου μετροπόντικα, του «Γιωρίκα».

Ολοκληρώθηκε επίσης η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων στο σταθμό «Δημοκρατίας» και στη διακλάδωση της γραμμής του μετρό προς τη Σταυρούπολη, ενώ σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι αντίστοιχες εργασίες στον σταθμό «Συντριβάνι» και στον επίσταθμο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού. Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται και η εγκατάσταση του εργοταξίου του αναδόχου στον σταθμό «Φλέμινγκ», ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι απαραίτητες παρακάμψεις δικτύων κοινής ωφελείας.

Παρ’ όλ’ αυτά, τα αιτήματα των εργαζομένων δεν φαίνεται να προχωρούν προς επίλυση με τον ίδιο ρυθμό. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στις αρχές του μήνα με την απόλυση 6 εργατών και τις στάσεις εργασίας των συναδέλφων τους, αντιπροσωπεία των εργατών συναντήθηκε χθες με τον νέο διευθυντή της «Μετρό Θεσσαλονίκης», Ευάγγελο Γαλούση, μηχανικό, πρώην καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Οι εργάτες τού εξέθεσαν τα παράπονά τους σχετικά με τις απολύσεις, αλλά και τις συνθήκες ασφάλειας και ζήτησαν επαρκή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους των εργοταξίων και επίδομα επικινδυνότητας για όλους. Ο Ε. Γαλούσης τούς ζήτησε πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί για την πορεία εξέλιξης του έργου.

Tags:
No comments yet.