Προειδοποιούν για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο μετρό

Καθημερινή, 16.02.2013

Αποφασισμένοι για «δυναμικές κινητοποιήσεις», αν γίνουν απολύσεις, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε «ιδιαίτερα δυναμικές κινητοποιήσεις», εάν γίνουν απολύσεις, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

"Τετρακόσιοι άνθρωποι θα βρεθούν έξω από τα εργοτάξια, δεν θα επιτρέψουμε καμία εργασία κι ας έρθουμε αντιμέτωποι με το νόμο» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Χάρης Κυπριανίδης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν λόγο για «κωλυσιεργίες» και «παιχνίδια σκοπιμότητας» από την Αττικό Μετρό, που επικαλείται, όπως είπαν, «έλλειψη αντικειμένου» στα εργοτάξια (ώσπου να αποφασιστεί τι θα γίνει και με τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου) προκειμένου να δρομολογήσει απολύσεις προσωπικού.

Επέρριψαν, επίσης, ευθύνες στον Δήμο για τη μη εκκένωση και παράδοση του εργοταξίου της Πυλαίας ώστε να απασχοληθεί άμεσα το προσωπικό και προειδοποίησαν για «αναζήτηση ακόμη και ποινικών ευθυνών, δια της νομικής οδού, προς κάθε κατεύθυνση, για τις καθυστερήσεις».

"Δεν μπορούμε να δεχτούμε απολύσεις 450 ανθρώπων σε μια πόλη που η ανεργία, με τα δικά μας στοιχεία, είναι πάνω από 35% και με τα επίσημα που αναμένουμε για το πολεοδομικό συγκρότημα πάνω από 30%» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share/Bookmark
Leave a Comment