Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Μετρό

Jun 13th, 2012

Voria.gr, 13.06.2012

Της Αθανασίας Μπίδιου

Από το πρωί πληρώνονται από την Αττικό Μετρό τα δεδουλευμένα του μηνός Μαρτίου

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι 130 εργαζόμενοι της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι από το πρωί πληρώνονται από την Αττικό Μετρό τα δεδουλευμένα του μηνός Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι που νωρίτερα σήμερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Κοινοπραξίας στο Καλοχώρι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Αττικό Μετρό στην 26ης Οκτωβρίου σχηματίζοντας μία επιτροπή υποδοχής του υπηρεσιακού υπουργού Υποδομών Σίμου Σιμόπουλου και του πρόεδρου της εταιρείας Χρήστου Τσίτουρα.

Η συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τους κκ Σιμόπουλο και Τσίτουρα είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι. Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο κατασκευαστικό τμήμα του μετρό Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Κόκκινος, οι εργαζόμενοι θα ξεκαθαρίσουν στη σύσκεψη ότι δεν κάνουν πίσω από την επίσχεση εργασίας εάν δεν πάρουν όλους τους οφειλόμενους μισθούς μέχρι το Μάιο.

Ο κ.Κόκκινος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό ο οποίος, όπως λέει ο ίδιος, του ζήτησε να τεθούν επί τάπητος στη σύσκεψη όλα τα ανοιχτά ζητήματα. «Ό,τι έχετε να πείτε, θα το πείτε», διαβεβαίωσε τον κ.Κόκκινο ο κ.Τσίτουρας.

Η Αττικό Μετρό αποφάσισε να προσχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Μαρτίου(μέση αμοιβή 1.300-1.500 ευρώ), απευθείας στους 130 εργαζομένους ως εκπρόσωπος του δημοσίου και με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία. Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Αττικό Μετρό ΑΕ επισημαίνει ότι έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση «κατανοώντας τη δύσκολη θέση των εργαζομένων […] εξαιτίας της αδυναμίας της αναδόχου κοινοπραξίας να πληρώσει το προσωπικό της». Παράλληλα, «δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι το Δημόσιο ουδεμία οφειλή έχει απέναντι στην ανάδοχο κοινοπραξία για εκτελεσμένες εργασίες».
 

No comments yet.