Σε κινητοποιήσεις από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό

Voria.gr, 28.02.2013

Δηλώνουν απογοητευμένοι από τη στάση τόσο τις πολιτικής ηγεσίας όσο και του αναδόχου και της Αττικό Μετρό

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης, λόγω των επικείμενων απολύσεων περίπου 400 ατόμων. Στο εργοτάξιο του Μετρό στη Βενιζέλου θα συγκεντρωθούν στις 09:00 οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι ζητούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση, ενώ δηλώνουν απογοητευμένοι από τη στάση τόσο τις πολιτικής ηγεσίας όσο και του αναδόχου και της Αττικό Μετρό  για «τον βίαιο τρόπο με τον οποίο προχωρούν οι απολύσεις και την αγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που στήριξαν το έργο». Οι εγαζόμενοι εκτιμούν ότι πραγματικός στόχος των απολύσεων είναι η επαναπρόσληψή τους με τη νέα εργατική νομοθεσία, προκειμένοι οι αμοιβές τους είναι κατά 50% χαμηλότερες από τις ισχύουσες.

Παράλληλα, ζητούν γραπτή δέσμευση τόσο από τον ανάδοχο, όσο και από την Αττικό Μετρό, για επαναπρόσληψη του ίδιου αριθμού εργαζομένων, αλλά και για τους όρους αμοιβής, που να αντιστοιχούν στο είδος και την ευθύνη της εργασίας. «Αν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, που μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε μπλόκο στα εργοτάξια, όταν ξεκινήσουν οι εργασίες», τονίζει στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο μετρό, Δημήτρης Παππάς.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι αυτοί οι 400 εργαζόμενοι θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας επειδή στο επόμενο διάστημα θα ανοίξουν νέα μέτωπα, στο χώρο του αμαξοστασίου της Πυλαίας ( απομάκρυνση του ΣΜΑ του δήμου Θεσσαλονίκης), αλλά και στο νότιο τμήμα του σταθμού «Αγία Σοφία».

Share/Bookmark
Leave a Comment