Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους μετροπόντικες

Voria.gr, 10.05.2012

Της Κάτιας Γερακαρίτου

Aπό τους 120 εργαζόμενους, έχουν μείνει πλέον μόνο 55, ενώ και την προηγούμενη εβδομάδα, η κοινοπραξία απέλυσε άλλα έξι άτομα

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους μετροπόντικες

Σε απόγνωση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στους μετροπόντικες στο Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες, ενώ μία από τις τέσσερις εταιρείες της κοινοπραξίας, η Seli έχει προχωρήσει σε απολύσεις. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα τα δεδουλευμένα τους για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της εταιρείας Seli και της Αττικό Μετρό για το θέμα. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο κ. Κωνσταντινίδης τους ενημέρωσε ότι το κράτος έχει πληρώσει τον εργολάβο. «Ωστόσο, από την εταιρεία μας λένε ότι δεν τους έχουν δοθεί τα χρήματα από την Αττικό Μετρό», τόνισε στη Voria.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Αθανάσιος Ανδρεόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεόπουλο, από τους 120 εργαζόμενους, έχουν μείνει πλέον μόνο 55, ενώ και την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία απέλυσε άλλα έξι άτομα.

Από την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους μετροπόντικες στο Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διεκδικώντας την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, την ανάκληση των απολύσεων καθώς και τη συνέχιση του έργου. Αύριο το πρωί, πρόκειται να αποκλείσουν τα γραφεία της κοινοπραξίας που βρίσκονται στη Μοναστηρίου.
 

Share/Bookmark
Leave a Comment