Σε νέα φάση η κατασκευή του Μετρό

Voria.gr, 21.11.2012

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των δυο αρχαιολογικών ανασκαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη στους σταθμούς Δημοκρατίας και Βενιζέλου, συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση

Συνάντηση για τον τακτικό έλεγχο προόδου των αρχαιολογικών εργασιών στα εργοτάξια του Μετρό πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αξιολογήθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των δυο αρχαιολογικών ανασκαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη στους σταθμούς Δημοκρατίας και Βενιζέλου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πέρας των ανασκαφικών εργασιών τοποθετείται στα τέλη του επομένου Δεκεμβρίου και του επομένου  Ιανουαρίου, αντίστοιχα.

Επίσης, συζητήθηκε η προβολή των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή στο σταθμό Αγ. Σοφία, στο χώρο του σταθμού. Όπως είναι γνωστό, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου αποδεσμεύτηκε από τις Υπηρεσίες Πολιτισμού το βόρειο τμήμα του σταθμού, στο οποίο τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες.  

Κατά τη συνάντηση, οι ΓΓ Δημοσίων Έργων και Πολιτισμού, Σ.Σιμόπουλος και Λ.Μενδώνη,  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών των δύο Υπουργείων και της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Σε δήλωσή του ο κ. Στράτος Σιμόπουλος, τόνισε: «Με υπομονή, επιμονή και πολύ δουλειά και σε πνεύμα συνεργασία, βήμα- βήμα, υλοποιούμε την δέσμευσή μας για το Μετρό Θεσσαλονίκης. Η παράδοση από το Υπουργείο Πολιτισμού για κατασκευαστικές εργασίες του βορείου τμήματος του σταθμού «Αγία Σοφία», αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη της προόδου που επιτυγχάνεται».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην αρχαιολογική έρευνα, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: «Το Φεβρουάριο του 2010 το Υπουργείο Πολιτισμού εκπόνησε ένα σχέδιο για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ερευνών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, με ορίζοντα το τέλος του 2012. Αυτό εν τοις πράγμασι και με αγαστή συνεργασία με την Αττικό Μετρό και το συναρμόδιο Υπουργείο, τηρείται».

Σημειώνεται ότι στις 18 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απορρύπανσης, από εξειδικευμένη  εταιρεία, των τμημάτων του σταθμού “Βενιζέλου” από τον υδράργυρο που είχε εντοπιστεί.

Να σημειωθεί πως έχει ήδη παραδοθεί στην Ανάδοχο Κοινοπραξία ο χώρος του σταθμού Παπάφη, και το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί το εργοτάξιο για να ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού.
 

Share/Bookmark
Leave a Comment