Σε πλήρη εξέλιξη ο διαγωνισμός για επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά

Express.gr, 10.02.2012

Το καλοκαίρι του 2012 πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της πρώτης επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 550 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη και βάσει εκτιμήσεων της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Το έργο επέκτασης προς Καλαμαριά, θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη μέσου σταθερής τροχιάς που θα εξυπηρετεί το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Επισημαίνεται ότι η επέκταση προς Καλαμαριά θα έχει μήκος 4,8 χλμ. με πέντε σταθμούς, πέντε φρέατα εξαερισμού, δύο σήραγγες μονής τροχιάς και θα εξυπηρετεί περίπου 65.000 επιβάτες ημερησίως.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά. Το διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό Α.Ε. άναψε το πράσινο φως στα τεύχη του Β’Α σταδίου του διαγωνισμού του έργου, που στο προσεχές διάστημα θα δοθούν στους τέσσερις διαγωνιζόμενους που είναι:«ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ», κοινοπραξία εταιρειών «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – IMPREGILO – SELI – ANSALDO STS», κοινοπραξία εταιρειών: «ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ALPINE BAU GMBH – FCC CONSTRUCCION S.A.» και κοινοπραξία εταιρειών: «J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA S.P.A. – ALSTOM TRANSPORT S.A».

Στο μεταξύ, ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Dr. Ντεϊβιντ Λάντσμαν, συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Σωτήρη Λεοντάρη και την επίτιμη πρόεδρο της Βρετανίας στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Τσακάλη, επισκέφθηκε τα γραφεία της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν για το μεγαλύτερο Project που υλοποιείται σήμερα στη χώρα μας.

Share/Bookmark
Leave a Comment