Σε τροχιά η επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά

Voria.gr, 27.10.2011

Η «Αττικό Μετρό ΑΕ» έχει ολοκληρώσει τα τεύχη δημοπράτησης και ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου μπορεί να προχωρήσει άμεσα

Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά μετά την ένταξη του έργου στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), με ποσό χρηματοδότησης 425 εκατ. ευρώ από τη Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Η «Αττικό Μετρό ΑΕ» έχει ολοκληρώσει τα τεύχη δημοπράτησης και ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου μπορεί να προχωρήσει άμεσα. Η γραμμή του μετρό προς την Καλαμαριά, μέσω της οποίας θα εξυπηρετούνται ημερησίως περί τους 90.000 επιβάτες, θα ξεκινά από το σταθμό Πατρικίου, θα εκτείνεται σε μήκος 4,8 χιλιομέτρων και θα διαθέτει πέντε σταθμούς με τέρμα στο γήπεδο της Μίκρας.

Η επέκταση υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσει μέσα στο 2016, καθώς στη διάρκεια της κατασκευής δεν αναμένονται καθυστερήσεις από αρχαιολογικές ανασκαφές, σύμφωνα τουλάχιστον με τις γνωματεύσεις των εφοριών αρχαιοτήτων.

Για δικαίωση μιας προσπάθειας δύο ετών, της πόλης και των ανθρώπων της έκανε λόγο ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.
 

Share/Bookmark
Leave a Comment