Σε 5 χρόνια θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά

Nov 20th, 2013

Το Βήμα, 26.06.2013

Υπεγράφη την Τετάρτη η σχετική συμφωνία μεταξύ της Αττικό Μετρό και της ΑΚΤΩΡ

Η Αττικό Μετρό ΑΕ και η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΩΡ ATE υπέγραψαν την Τετάρτη τη σύμβαση για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια και να παραδοθεί σε λειτουργία εντός του 2018.

Το έργο επέκτασης προβλέπει την κατασκευή πέντε σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) σε μήκος 4,78 χιλιομέτρων. Προβλέπει επίσης την δημιουργία υποδομών για τη μελλοντική επέκταση της γραμμής προς Αεροδρόμιο, καθώς και την κατασκευή χώρου στάθμευσης και χώρου μετεπιβίβασης από τις λεωφορειακές γραμμές στο σταθμό «Μίκρα».

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και δανειοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 518 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικό Μετρό, με τη λειτουργία της επέκτασης η απόσταση από το Σταθμό της Μίκρας μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα καλύπτεται σε μόλις 15 λεπτά. Περισσότεροι από 65.000 επιβάτες εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιούν τη γραμμή της επέκτασης σε καθημερινή βάση.

«Μετά την αύξηση στους ρυθμούς κατασκευής της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, έρχεται και η υπογραφή της σύμβασης για τη γραμμή προς Καλαμαριά να επιβεβαιώσει ότι ένα έργο πνοής για την πόλη μπαίνει σε μία νέα φάση, αφήνοντας πίσω πολλά από τα προβλήματα του παρελθόντος. Η υπομονή, η επιμονή, η συνέπεια και η πολλή δουλειά φέρνουν πάντα αποτελέσματα» δήλωσε σχετικά ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

No comments yet.