Σκυλακάκης: Καμία ενημέρωση ΕΕ για αλλαγές στο μετρό

voria.gr, 10.03.2011
Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Θ. Σκυλακάκη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έλαβε καμία επίσημη ενημέρωση από την Ελλάδα σχετικά με τυχόν αλλαγές στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε, Johannes Hahn, μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Επίτροπος: «Η Επιτροπή θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές σχετικά με πιθανές αλλαγές του φυσικού περιεχομένου και της μεθοδολογίας του έργου, μόλις ληφθεί επίσημη αίτηση για το μέρος που πρέπει να συγχρηματοδοτηθεί κατά την περίοδο 2007-2013».

Στην ίδια απάντηση δίδονται αναλυτικές λεπτομέρειες για τα οικονομικά στοιχεία του έργου, ενώ όπως τονίζεται, μόλις ληφθεί η επίσημη αίτηση σχετικά με τις αλλαγές του έργου, θα είναι δυνατόν να επαληθευτεί επίσημα, εάν έχουν τεθεί σε επίσημη δημόσια διαβούλευση οι αλλαγές αυτές, όπως προβλέπεται από τους όρους της ισχύουσας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η ερώτηση του κ. Σκυλακάκη είχε υποβληθεί στις 20 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, για αλλαγές στην έκταση του φυσικού αντικειμένου της εν εξελίξει εργολαβίας του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Share/Bookmark
Leave a Comment