Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα κυβερνητικό κλιμάκιο για τις καθυστερήσεις στο Μετρό

Τα Νέα, 29.01.2010

Κολλάει» το έργο
Τα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης επισκέπτονται τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και η γγ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο κ. Μαγκριώτης και η κ. Μενδώνη θα ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών και για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στους χρόνους παράδοσης λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων σε πολλούς σταθμούς, ειδικά στο κέντρο της πόλης, αλλά και εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών.

Αναφορά στις δυσκολίες και στις καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου έγινε σε δημοσιεύματα του Τύπου της Θεσσαλονίκης, εξ αφορμής των οποίων ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της ΝΔ Μιχάλης Χαλκιδης δήλωσε πως το έργο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Σε δήλωσή του αναφέρει: «Στον ‘αέρά’ κινδυνεύει να τιναχτεί το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς οι εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευαστική κοινοπραξία ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων διακοπή των εργασιών εξαιτίας τεράστιων προβλημάτων στη διαδικασία υλοποίησης, που έχουν προκαλέσει τον πλήρη εκτροχιασμό του χρονοδιαγράμματος περάτωσης. Σημειώνεται ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες εκτιμούν ότι η διακοπή των εργασιών θα καταστεί αναγκαστική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2010, με αποτέλεσμα να απολυθεί το 80% του απασχολούμενου προσωπικού, ήτοι σχεδόν 700 άτομα.

» Δυστυχώς, η εικόνα αδράνειας που επέδειξε η κυβέρνηση στις 100 πρώτες ημέρες της συνεχίζεται, με ορατό πλέον κίνδυνο επώδυνων συνεπειών. Στον τομέα των Δημοσίων Έργων, η μοναδική ‘συνεισφορά’ της είναι η ακύρωση των διαδικασιών ορισμένων μεγάλων έργων, που δρομολογήθηκαν από τη ΝΔ, στα οποία περιλαμβάνονται οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Κρήτης στο Καστέλι και η γ’ φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Ελπίζουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης να μην είναι ένα ακόμη θύμα της κυβέρνησης. Την καλούμε να δράσει άμεσα».

Share/Bookmark
Leave a Comment