Στον Ευκλείδη και ο δεύτερος μετροπόντικας

voria.gr, 06.04.2011
Του Δημήτρη Τσάκωνα
Στο σταθμό του Ευκλείδη, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως με Κατσιμίδη, έφτασε σήμερα και ο δεύτερος μετροπόντικας, ένα μήνα περίπου μετά την είσοδο του πρώτου στον εν λόγω σταθμό.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος μετροπόντικας έφτασε στο σταθμό του Ευκλείδη στις αρχές Μαρτίου, ενώ και οι δυο έως τώρα έχουν διανύσει 4,6 χλμ. με αφετηρία το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Οι μετροπόντικες θα παραμείνουν στο χώρο το προσεχές χρονικό διάστημα έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, σημείωσε ότι το έργο συνεχίζεται με ολοένα και επιταχυνόμενους ρυθμούς, ενώ γνωστοποίησε ότι στη συνέχεια οι μετροπόντικες θα κατευθυνθούν ανατολικά στο σταθμό της Ανάληψης.

«Με την οργανωτική αναδιάρθρωση του ανασκαφικού έργου και την εξάλειψη άσκοπων γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων, επιτυγχάνεται ουσιαστική πρόοδος του αρχαιολογικού έργου. Παράλληλα, ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες για την κατασκευή του σταθμού «Ανάληψη» και οι εργασίες θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα» επισήμανε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Aπαντώντας  σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είναι και μέλος του δ.σ της Αττικό Μετρό Α.Ε τόνισε ότι επιδίωξη της Αττικό Μετρό είναι η ολοκλήρωση του έργου, στον ταχύτερο χρόνο και με το μικρότερο δυνατό κόστος, ενώ οι εξορθολογιστικές τροποποιήσεις που εξετάζονται, δεν θέτουν επ’ ουδενί σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη του έργου και την περαίωσή του.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε πως το μετρό είναι ένα έργο που το έχει μεγάλη ανάγκη η Θεσσαλονίκη και το οποίο πρέπει να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν, με τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Share/Bookmark
Leave a Comment