ΣΥΡΙΖΑ: Να διατηρηθούν οι αρχαιότητες στον σταθμό «Βενιζέλου»

Voria.gr, 11.02.2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης εκφράζει την καθολική αντίθεση στην προτεινόμενη μεταφορά των αρχαιοτήτων

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Τέχνης και Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο των αρχαιοτήτων που ανακαλύφθηκαν στη στάση «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης.

Η επίσκεψη έγινε μετά από συνεννόηση του Τάσου Κουράκη με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τζαβάρα, καθώς η Αττικό Μετρό έχει κλείσει την είσοδο στο σημείο για το κοινό, μετά την ανακάλυψη των ευρημάτων και τη δημοσιοποίησή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ξενάγηση στο χώρο από την αρμόδια αρχαιολόγο παρουσία του διευθυντή της Αττικό Μετρό.

Από τη μεριά της αντιπροσωπείας του τμήματος Τέχνης και Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης εκφράστηκε καθολική αντίθεση στην προτεινόμενη μεταφορά των αρχαιοτήτων. «Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα κλιμακώσουμε και θα εντείνουμε τις ενέργειες μας ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου διατήρησης των αρχαιοτήτων στο φυσικό τους χώρο», τονίζεται χαρακτηριστικά.

 

Share/Bookmark
Leave a Comment