Τα έργα «πάνε πακέτο» με την ταλαιπωρία

Αγγελιοφόρος, 11.2.08

Ατέλειωτος «γολγοθάς» έχει γίνει για πεζούς και οδηγούς η διέλευση από τον άξονα Μοναστηρίου – Εγνατία, όπου εκτελούνται τα έργα του μετρό. Απανωτά ζιγκ ζαγκ και μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας μετατρέπουν την Εγνατία σε αδιάβατο δρόμο για τα ΙΧ, με τα μποτιλιαρίσματα να αποτελούν μόνιμη κατάσταση σχεδόν όλο το 24ωρο.

Oι πεζοί είναι εξαιρετικά ευάλωτοι σε όλα τα σημεία όπου εκτελούνται έργα, καθώς το εύρος των πεζοδρομίων έχει μειωθεί σημαντικά. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις τα πεζοδρόμια και οι διαβάσεις έχουν καταργηθεί. Oσο για τους καταστηματάρχες, κι αυτοί… αναστενάζουν, αφού βλέπουν τους πεζούς με τα κιάλια και τον τζίρο τους να έχει μειωθεί κατακόρυφα. Σήμερα, εργοτάξια του μετρό έχουν αναπτυχθεί στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην πλατεία Δημοκρατίας, στη Βενιζέλου, στην Αγίας Σοφίας και στο Σιντριβάνι, ενώ εργασίες εκτελούνται και πέριξ του σταθμού Πανεπιστήμιο (Εγνατία Γ Σεπτεμβρίου). Τις επόμενες μέρες πρόκειται να στηθεί εργοτάξιο και στο σταθμό Ευκλείδη, αφού ξεπεράστηκαν γραφειοκρατικά προβλήματα, όπως η μεταφορά της λαϊκής που γινόταν στην περιοχή κάθε Δευτέρα. Το εργοτάξιο αυτό θα αποτελέσει την… πρεμιέρα των κυκλοφοριακών προβλημάτων στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Στο τέλος του μήνα, εξάλλου, ή στις αρχές του επόμενου, πρόκειται να αναπτυχθεί και το εργοτάξιο στο σταθμό Φλέμινγκ, καθώς ολοκληρώθηκε η μελέτη για τις παρακάμψεις των δικτύων που θα απαιτηθούν. Με την ανάπτυξη του εργοταξίου αυτού θα αρχίσουν τα προβλήματα σε έναν ακόμη βασικό άξονα της πόλης, την οδό Δελφών, η οποία προβλέπεται ότι θα απομείνει με μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά ρεύμα.

Θα ακολουθήσουν τα εργοτάξια στους σταθμούς Αναλήψεως, Πατρικίου, Βούλγαρη και Νέα Ελβετία, με τη Θεσσαλονίκη να έχει χίλια δυο προβλήματα στην κυκλοφορία απ άκρη σ άκρη. Oσο για το σταθμό Παπάφη, αυτό που έχει απομείνει προκειμένου να στηθεί το εργοτάξιο είναι να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την προσωρινή παραχώρηση του χώρου στα κατασκευαστικά συνεργεία.

Share/Bookmark
Leave a Comment