Τα ίδια Παντελάκη μου…

Καρφίτσα, 16.02.2013

Την προσπάθεια που καταβλήθηκε εδώ και τρεις μήνες από την Αττικό Μετρό Α.Ε., προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα να μείνουν στο σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό, εξήγησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Γι’ αυτό άλλωστε όπως είπε ο ίδιος και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), αποφάσισε ομόφωνα την απόσπαση και μεταφορά των ευρημάτων στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» ή σε άλλο ενδεδειγμένο χώρο, όπου θα αναδειχθούν και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Θεσσαλονίκης και μέλος του δ.σ. της Αττικό Μετρό Α.Ε. Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς απαιτούν την ολοκλήρωση του έργου, σεβόμενοι απόλυτα το παρελθόν, αλλά δουλεύοντας για το παρόν και το μέλλον.

Οι φορείς τάχθηκαν υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών και ζήτησαν να μην μπει η Θεσσαλονίκη σε νέες διχαστικές διαμάχες και περιπέτειες οι οποίες μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα το Μετρό, που τόσο πολύ ανάγκη έχει η πόλη.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Πρόεδροι ή εκπρόσωποι των εξής φορέων: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Share/Bookmark
Leave a Comment