Τι απαντάει η κοινοπραξία για τον υδράργυρο στον σταθμό του Μετρό

Mar 16th, 2012

Voria.gr, 15.03.2012

Η κοινοπραξία ενημερώθηκε τη Δευτέρα για τον εντοπισμό υδραργύρου στον σταθμό Βενιζέλου. Κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση

Διευκρινίσεις για τον εντοπισμό σφαιριδίων υδραργύρου στο πλαίσιο των αρχαιολογικών ανασκαφών στο σταθμό Βενιζέλου δίνει με ανακοίνωσή της η ανάδοχος κοινοπραξία του έργου κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει, ενημερώθηκε για το περιστατικό τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και προέβει αμέσως σε ενέργειες, όπως ο αποκλεισμός του χώρου όπου βρέθηκαν τα σφαιρίδια, η προληπτική διακοπή των ανασκαφικών εργασιών στον ευρύτερο χώρο, ενώ με την βοήθεια των τεχνικών ασφαλείας απευθύνθηκε σε εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη, προκειμένου να γίνει έλεγχος και έρευνα για την σύσταση των σφαιριδίων και την απομάκρυνση αυτών.

«Μετά από την υπόδειξη  του Σώματος  Επιθεώρησης Εργασίας σταμάτησαν οι εργασίες αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών προληπτικά και στον υπόλοιπο εργοταξιακό χώρο του Σταθμού Βενιζέλου, μέχρι λήψεως των αποτελεσμάτων των σφαιριδίων και της απομακρύνσεως αυτών», τονίζει η κοινοπραξία σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως αύριο θα σταλεί στην Επιθεώρηση Εργασίας σχέδιο με την μεθοδολογία απομάκρυνσης των σφαιριδίων και αμέσως μετά την έγκρισή της θα ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες απομάκρυνσης.

Όπως επισημαίνεται, από τις πρώτες έρευνες για τον έλεγχο και την ποιότητα της ατμόσφαιρας, δεν διαπιστώθηκε κάποιου είδους ρύπανση ή μόλυνση, ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. «Οι περαιτέρω εργασίες ελέγχου και έρευνας βρίσκονται σε εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

No comments yet.