Το Μετρό πάει στην Καλαμαριά

Apr 26th, 2009
Τα Νέα, 24.04.09

ΤουΓιώργου Χάτσιου

ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗτου Μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, εξήγγειλε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Ο κ. Σουφλιάς επισκέφθηκε χθες το κεντρικό εργοτάξιο του Μετρό στην περιοχή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού και συνοδευόμενος από βουλευτές και δεκάδες τοπικά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο του 2010 θα αρχίσουν οι εργασίες για την επέκταση του Μετρό ανατολικά, σε μήκος 5,5 χιλιομέτρων. Θα δημιουργηθούν πέντε σταθμοί (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα).

Διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση του έργου (ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ) είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ, ενώ εξήγγειλε επίσης την κατασκευή σταθμού μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ και πάρκινγκ, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, στη Μίκρα.

Η εξαγγελία για την επέκταση έγινε προτού ακόμα κορυφωθούν οι εργασίες για την κατασκευή της δίδυμης υπόγειας σήραγγας (μήκους 9,6 χιλιομέτρων) αφού ο δεύτερος μετροπόντικας, (που ο υπουργός ονόμασε χαριτολογώντας «Γιωρίκα»), άρχισε μόλις χθες τη διαδικασία διάνοιξης της παράλληλης σήραγγας, με καθυστέρηση ενός και πλέον χρόνου. Σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες, η ταυτόχρονη κατασκευή των δύο σηράγγων θα άρχιζε στις αρχές του περασμένου χρόνου, αλλά μέχρι τώρα κατασκευάστηκαν μόνο 550 μέτρα μονής σήραγγας, από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το Βαρδάρι.

Tags:
No comments yet.