Το 2014 θα έχει μετρό η Θεσσαλονίκη

May 11th, 2010
Απογευματινή, 11.05.2010
Στις αρχές του 2014 εκτιμά ότι θα παραδοθεί το μετρό Θεσσαλονίκης ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών. Χθες ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε τα γραφεία της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης και είχε συνάντηση εργασίας με το νέο πρόεδρο της Αττικό Μέτρο Χρήστο Τσίτουρα και τη νέα διοίκηση.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η δημοπράτηση και επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππας σε συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μπιρμπίλη έχουν διασφαλίσει συνολικά τη χρηματοδότηση, τόσο της κατασκευής της βασικής γραμμής όσο και της επέκτασης προς την Καλαμαριά. Ακόμη θα ξεκινήσουν οι μελέτες για την επέκταση των γραμμών προς τα δυτικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με απεργία των εργαζομένων και τις πληρωμές τους από την εταιρεία που κατασκευάζει το έργο, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε: «Παρατηρήθηκαν τέτοια προβλήματα τους τελευταίους μήνες, λύθηκαν με άμεση παρέμβαση του κ. Τσίτουρα και πιστεύουμε να μην εμφανιστούν ποτέ τέτοια προβλήματα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους, γιατί δουλεύουν και κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Tags:
No comments yet.