Τραυματισμός εργαζομένου στο μετρό Θεσσαλονίκης

Αγγελιοφόρος, 28.05.2010
Το σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο εργοτάξιο της Βενιζέλου

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρότι υπέστη πολλαπλά τραύματα, ένας 38χρονος, εργαζόμενος στο μετρό της Θεσσαλονίκης. Το σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο εργοτάξιο της Βενιζέλου.

Σε εργασίες που γίνονταν για την κατασκευή πασσάλων, έσπασε ένα μεταλλικό εξάρτημα, βάρους περίπου 40 κιλών, το οποίο έπεσε από ύψος περίπου πέντε μέτρων και χτύπησε τον άτυχο εργαζόμενο στην ωμοπλάτη. Ο εργάτης, εκτός από τη μεγάλη ζημιά στον ώμο, υπέστη ρήξη σπλήνας, εσωτερική αιμορραγία και κατάγματα. Ο εργαζόμενος νοσηλεύτηκε αρχικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά αφού διαπιστώθηκε ότι δε διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, μεταφέρθηκε στη χειρουργική κλινική και τις επόμενες μέρες πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα στο εργοτάξιο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του βαρύτατου τραυματισμού του 38χρονου. Διεξάγονται έρευνες για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Share/Bookmark
Leave a Comment