Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Αγγελιοφόρος, 30.01.2010

«Τα προβλήματα τα έχουμε όλα μπροστά μας», παραδέχτηκε χτες ο διευθυντής της Διευθύνουσας Υπηρεσίας Μετρό Θεσσαλονίκης της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Ευάγγελος Γαλούσης, μετά την άφιξη του «Γιωρίκα». Τόνισε, ωστόσο, ότι αντιμετωπίζονται. «Οταν τα προβλήματα μπαίνουν στη λογική και στη βάση των συνεννοήσεων, βρίσκονται λύσεις. Με τη διοίκηση του Παπαφείου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μια νέα συζήτηση. Εχουμε χρόνο, γιατί οι μετροπόντικες πρέπει να συντηρηθούν», υπογράμμισε.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι το ταξίδι των δύο μηχανημάτων θα συνεχιστεί, όποιο εμπόδιο κι αν παρουσιαστεί. Οσο για το ενδεχόμενο διακοπής των εργασιών στο τέλος Φεβρουαρίου, είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σταματήσει το μετρό.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών ανέφερε ότι η εκτίμηση του αρμόδιου υφυπουργού είναι για το 2014. «Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για μία συντηρητική εκτίμηση. Γίνονται προσπάθειες για όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση του χρόνου, κάτι όμως που είναι σε συνάρτηση με τις αρχαιολογικές ανασκαφές», υπογράμμισε.

Ο κ. Γαλούσης, τέλος, αναφέρθηκε στον υφυπουργό Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη, αλλά και στο γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Οικονομίδη. «Παρόλο που δουλεύουν και οι δυο τους για την πρόοδο του μετρό, δεν είδαν την έλευση του μετροπόντικα. Θα ήθελαν να είναι παρόντες, αλλά, μεταξύ αυτής της ευχάριστης εκδήλωσης και του καθήκοντος, προτίμησαν το δεύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που ήταν παρών στην έλευση του «Γιωρίκα», απηύθυνε έκκληση στα υπουργεία Υποδομών και Πολιτισμού, να δουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα το μετρό, ώστε στις 31 Δεκεμβρίου του 2012 το έργο να είναι έτοιμο.

Share/Bookmark
Leave a Comment