Φεύγουν οι πρώτες λαμαρίνες από εργοτάξιο του μετρό τον Ιανουάριο

Dec 16th, 2013

Voria.gr, 16.12.2013

Του Τάσου Τασιούλα

Είναι εφικτή η παράδοση του ανατολικού σκέλους του μετρό της Θεσσαλονίκης, ως την πανεπιστημιούπολη, μέχρι το 2017, λέει ο γ.γ. Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος

 
Αν όλα κυλήσουν ομαλά οι λαμαρίνες θα φύγουν από την περιοχή της Ανάληψης, λέει ο γ.γ. Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.
 
Εφικτή είναι η παράδοση του ανατολικού σκέλους του μετρό της Θεσσαλονίκης, ως την πανεπιστημιούπολη, μέχρι το 2017, επισήμανε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Ο κ. Σιμόπουλος έδωσε παράλληλα συνέχεια στην «κόντρα» του με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο κατηγόρησε εκ νέου ως υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις στο δυτικό σκέλος του έργου και ειδικά για το θέμα των αρχαιολογικών εργασιών στο σταθμό Βενιζέλου.
 
Ο κ. Σιμόπουλος είπε ότι οι χειρισμοί της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης φταίνε για τις καθυστερήσεις στο δυτικό σκέλος του έργου από το καλοκαίρι και έπειτα, καθώς έχουν προκαλέσει εμπλοκή…
 
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων πάντως επισήμανε ότι εργασίες υλοποιούνται σε όλα τα εργοτάξια και εκτός απροόπτου είναι δυνατό τον Ιανουάριο να αρχίσει το ξήλωμα των πρώτων λαμαρινών εργοταξίων στο σταθμό της Ανάληψης, όπου οι εργασίες ολοκληρώνονται. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε ότι προωθούνται μέτρα ενίσχυσης των «μετρόπληκτων» επιχειρήσεων, με επιδότηση εργοδοτικών εισφορών.

No comments yet.