Χωρίς αντιδράσεις οι εργασίες μετρό στο «Παπάφειο»

May 28th, 2010
Ελευθεροτυπία, 28.05.2010
Απρόσκοπτα ξεκίνησαν, το πρωί, οι εργασίες της «Αττικό Μετρό» στο «Παπάφειο». Αντιδράσεις δεν υπήρξαν αυτή τα φορά, ούτε από τη διοίκηση του ιδρύματος, ούτε από το σύλλογο αποφοίτων, μετά την απόρριψη από τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, του αιτήματος για διαταγή διακοπής των εργασιών.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, για τη διακοπή των εργασιών, θα συζητηθεί στις 7 Ιουνίου.

Μέχρι τότε, θα προχωρήσουν κανονικά οι εργασίες κατασκευής του σταθμού του μετρό στο “Παπάφειο”, που ήδη έχουν καθυστερήσει 32 μήνες. Οι διαδικασίες παραχώρησης του χώρου των 900 τμ. είχαν ξεκινήσει πριν ακόμη ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του μετρό, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, και ενώ οι εργασίες προχωρούσαν με βραδείς ρυθμούς, λύση δεν βρισκόταν.

Οι μετροπόντικες έφτασαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μόλις τότε, τα περασμένα Χριστούγεννα, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, αλλά ο μητροπολίτης Άνθιμος προσέφυγε τελικά στο ΣτΕ, μπλοκάροντας το έργο.

Tags:
No comments yet.