«Το μετρό δυσκολεύει τις επιχειρήσεις»

Oct 22nd, 2009
Ελευθεροτυπία, 21.10.09

«Αποφάσεις εδώ και τώρα για τα καλυφθεί, όσο είναι δυνατόν, ο χαμένος χρόνος. Επιχειρήσεις και περιουσίες καταστρέφονται. Η κατάσταση είναι σοβαρή», επισημαίνει η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), σχετικά με την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του μετρό της πόλης.

“Οι καθυστερήσεις φθάνουν πλέον τα δύο χρόνια. Το έργο εκτελείται εδώ και τρία χρόνια και έχει απορροφηθεί μόλις το 11% των κονδυλίων”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης στο περιθώριο συνάντησης με τον διευθυντή της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελο Γαλούση, παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θωμά Ρομπόπουλου.

Ο κ. Ζορπίδης ζήτησε, καταρχήν να αλλάξει η δομή της Αττικό Μετρό και να γίνουν αυτόνομες οι υπηρεσίες της στη Θεσσαλονίκη ώστε να παίρνονται γρήγορα οι αποφάσεις και να μη χρειάζεται, για κάθε κίνηση, η έγκριση της Αθήνα. Επίσης, ζήτησε: το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα του έργου και να δίνει προτεραιότητα στις αρχαιολογικές εργασίες. «Θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη και θα του θέσουμε τα πιεστικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από τις καθυστερήσεις, τόνισε ο κ.Ζορπίδης.

Tags:
No comments yet.