Άνοιξε πάλι ο σταθμός Βενιζέλου

Jul 8th, 2012

Μακεδονία, 07.07.2012

Κανονικά εκτελούνται από χθες οι εργασίες στο εργοτάξιο του μετρό, στο σταθμό Βενιζέλου, που είχαν διακοπεί μετά τον εντοπισμό ποσότητας υδραργύρου στο χώμα. Το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών έδωσε η επιθεώρηση εργασίας, αφού πρώτα έγιναν όλοι οι έλεγχοι.
 
Από το σημείο απομακρύνθηκε περίπου ένα κιλό υδραργύρου, που βρέθηκε διασκορπισμένο μέσα στο σκάμμα του έργου, όπου γίνονται αρχαιολογικές εργασίες, πριν να ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού του μετρό. Ο εντοπισμός του μετάλλου στα μέσα του περασμένου Μαρτίου είχε σημάνει συναγερμό για τους εργαζόμενους. Πάντως, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες εταιρείες, ο υγειονομικός έλεγχος σε περίπου 200 εργαζόμενους στο συγκεκριμένο σταθμό έδειξαν πως δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.
Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, το χώμα από το σταθμό της Βενιζέλου συγκεντρώθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία της Θεσσαλονίκης και ο υδράργυρος διαχωρίστηκε σε εργαστήρια της Γερμανίας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας. «Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου οι ποσότητες υδραργύρου είναι οι επιτρεπόμενες», τόνισαν. Πάντως, διευκρίνισαν πως ένας χώρος έκτασης δέκα τετραγωνικών, στον ίδιο σταθμό, θα παραμείνει κλειστός, καθώς θα συνεχιστούν οι διαδικασίες εξέτασης του χώματος για την αφαίρεση υδραργύρου. Στον υπόλοιπο σταθμό οι αρχαιολογικές εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά.
Οι ποσότητες υδραργύρου που βρέθηκαν αποδόθηκαν στον εντοπισμό αρχαίων εργαστηρίων επεξεργασίας αργύρου και χρυσού. Οι εκτεταμένοι έλεγχοι για την αφαίρεσή του καθυστέρησαν την πρόοδο των εργασιών και πλέον εκτιμάται ότι οι αρχαιολογικές έρευνες θα ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους και στη συνέχεια θ’ αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού.
 

No comments yet.