Έρχεται ο άνθρωπος-κλειδί για το έργο

Jan 7th, 2013

Voria.gr, 07.01.2013

Της Άννης Καρολίδου

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα οριστεί ο άνθρωπος που θα αναλάβει να «σπρώξει» τους ρυθμούς υλοποίησης του Μετρό Θεσσαλονίκης

Ετοιμάζεται γραφείο στο Μετρό Θεσσαλονίκης, για να υποδεχτεί, μέσα στις επόμενες ημέρες, τον άνθρωπο της διοίκησης της Αττικό Μετρό Α.Ε., που θα είναι δίπλα στο έργο, προκειμένου να «κλείσει» η όποια απόσταση μεταξύ του δσ της εταιρείας που βρίσκεται στην Αθήνα, και του υπό κατασκευή Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο «άνθρωπος της Αττικό Μετρό Α.Ε. για το Μετρό Θεσσαλονίκης», δεν θα είναι εντεταλμένος σύμβουλος, όπως στο παρελθόν έχει γραφτεί, καθώς κάτι τέτοιο θα σκόνταφτε στο καταστατικό της εταιρείας.  Θα είναι όμως μέλος του νέου δσ της Εταιρείας, το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών, πιθανώς και εντός αυτής της εβδομάδας.

Το νέο δσ θα έχει τον ίδιο αριθμό μελών, θα είναι δηλαδή 7μελές και, πολύ πιθανόν, στη σύνθεση της νέας διοίκησης να παραμείνει το μέλος της απερχόμενης, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από το αρμόδιο υπουργείο, πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της Αττικό Μετρό παραμένει ο Χρήστος Τσίτουρας.

Στο νέο λοιπόν δσ θα υπάρχει ένα μέλος, που θα πάρει πάνω του τα θέματα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Το άτομο αυτό, που θα έχει συνεχή φυσική παρουσία στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενδέχεται να είναι στέλεχος της δημόσιας διοίκησης που θα αποσπασθεί, ενώ δεν έχει ακόμη διασταυρωθεί το εάν συνεχίζει να «παίζει» το όνομα του Δημήτρη Γρίβα, πολιτικού μηχανικού, τον οποίο παλαιότερες φήμες ήθελαν να αναλαμβάνει καίριο ρόλο στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως και να έχει, μέσα σε λίγα 24ωρα θα γνωρίζουμε και το νέο δσ της Αττικό Μετρό Α.Ε., όπως και τον άνθρωπο που θα αναλάβει να «σπρώξει» τους ρυθμούς υλοποίησης του Μετρό Θεσσαλονίκης. Τονίζεται ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών και, ειδικότερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, που έχει αναλάβει την υπόθεση «Μετρό Θεσσαλονίκης», υποστηρίζει ότι η διοίκηση της εταιρείας πρέπει να βρίσκεται συνεχώς κοντά στο έργο, για να προωθούνται ακόμη αποτελεσματικότερα λύσεις στα προβλήματα του μεγάλου έργου, του οποίου η βασική γραμμή, με σημερινούς υπολογισμούς, θα ολοκληρωθεί με καθυστέρηση τουλάχιστον 4 ετών, δηλαδή τέλη 2016 με αρχές 2017.

Το έργο πρέπει να τρέξει με ταχύτερους ρυθμούς, αφού μάλιστα προχωράει ο διαγωνισμός της πρώτης επέκτασης προς Καλαμαριά και ακριβώς πριν τα Χριστούγεννα είχε ανακοινωθεί ο προσωρινός ανάδοχος, η τεχνική ΑΚΤΩΡ.

 

No comments yet.