ΑΕΓΕΚ: Come back "Γιωρίκα" στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Aug 30th, 2010
Capital.gr, 30.08.2010
Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Το αργότερο έως τις πέντε Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία του δεύτερου μετροπόντικα, «Γιωρίκα», ως έχει επικρατήσει να αποκαλείται, στο Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στελέχη του ομίλου ΑΕΓΕΚ-Μαρούλη.

Ήδη ο πρώτος μετροπόντικας, ο «Κωστίκας» έχει ξεκινήσει τις εργασίες από τις αρχές Αυγούστου, ενώ πλέον τα εμπόδια που καθυστερούσαν την πρόοδο των έργων έχουν ξεπεραστεί. Οι απαιτούμενοι χώροι έχουν απαλλοτριωθεί, ενώ η δικαστική διένεξη με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο που είναι ο πρόεδρος του Παπάφειου Ιδρύματος (όπου θα κατασκευαστεί ο ομώνυμος σταθμός του Μετρό) φαίνεται να έχει λάβει τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Παπάφειου Ιδρύματος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με σκοπό να μπλοκάρει την απαλλοτρίωση 900 τ.μ. (προβάλλοντας ένσταση για την απαλλοτρίωση του χώρου). Πλέον με επιστολή του ο Άνθιμος αναφέρει ότι προθυμοποιείται να προχωρήσει στην αναστολή των προσφυγών στο ΣτΕ, με την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί στο ίδρυμα το τίμημα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Tags:
No comments yet.